Látogatóközpont

Az épületben nem csak időszaki kiállítások tekinthetőek meg, hanem a Szeri Kávézó, konferenciaterem, 3D mozi, Hungarikum Tárház és mosdó is megtalálható.

Az Információs pontban munkatársaink rendelkezésükre állnak az Emlékpark kiállításaival, szolgáltatásaival, a kikapcsolódási lehetőségekkel kapcsolatban.

 

Konferenciatermünk ideális helyszíne lehet konferenciák, lakodalmak, egyéb rendezvények szervezéséhez.

Főbb paraméterek:
széksoros elrendezés: 200 fő befogadására alkalmas
igény esetén projektor, hangosítás biztosítása
klimatizált
kettéválasztható

Szer története 3D-ben

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a 3DPast.com közös produkciója a Szer története c. 3D-s animációs film, amely az Emlékpark ikonikus épületének, Szer monostorának a történetét mutatja be. A maga nemében egyedülálló alkotás Ópusztaszer legendájától indulva mutatja be a középkor folyamán az Alföld legjelentősebb nemzetségi monostorává vált Szer templomának és a köré épült mezővárosnak a históriáját. A több éven át, csúcstechnológiával készült mű páratlan, hiszen más magyarországi monostorok történetét így még nem vitték mozivászonra.

A Szer története c. film előzetese

Magyarország történelme 3D-ben

Kihagyhatatlan élményben lesz része azoknak, akik megnézik a Magyarország történelmét bemutató páratlan filmet a Látogatóközpontban! A csúcstechnikával készült 3D-s alkotás történelmünk meghatározó eseményeit mutatja be a honfoglalástól az Európai Unióba történő belépésig.

A Magyarország történelme c. film előzetese

Vetítés: nyitvatartási napokon a Látogatóközpont Vetítőtermében, félóránként. Első vetítési időpont: 10:30, utolsó: 17:30.

Rákóczi nyomában

Új időszaki kiállítással várja látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark!

A Rákóczi-szabadságharcról romantikus kép él sokunkban, de milyen lehetett az időszak tárgyi valósága? A kiállítás a kor militáriái mellett az időszak néprajzi anyagi kultúrájába is betekintést enged. A látogatók láthatják többek között az ónodi országgyűlés eredeti jegyzőkönyvét, Rákóczi aláírásával és pecsétjével, de a szegedi vár ásatásain feltárt kuruc kori leletanyagból is megtekinthető lesz egy válogatás. A 18. század elejének hadviselését, fegyvernemeit egy 1:72-es méretarányú, több mint 300 figurát felvonultató terepasztal jeleníti majd meg. A tárlat szaklektora Dr. Tóth Sándor László, a műtárgyakat a Hadtörténeti Múzeum, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a szentesi Koszta József Múzeum, illetve az SZTE Klebersberg Könyvtár és a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület kölcsönzik.

A kiállítás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Látogatóközpontjában, július 31-ig látogatható.

Follow Us
Nyitva!
10:00 – 18:00