Kerekemese vetélkedő

KerekEmese vetélkedő

A vetélkedő küldetése
2006-ban egy olyan vetélkedősorozatot indítottunk útjára, amely igyekszik színvonalas megmérettetésre hívni a határon innen és túl élő magyar gyerekeket; múltunk, történelmünk, hagyományaink és természeti kincseink megismerése okán. E célból született meg a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedősorozat. Feladataink sokszínűek, olyan ismeretszerzésre ösztönzik a gyerekeket, melyek tanórán kívüli kutatómunkát, találékonyságot és színes képzelőerőt igényelnek.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek ismerjék saját gyökereiket, közösségük múltját és hagyományait. Nem csak a magyar történelemből meríthető tudásanyag megismerését tartjuk szem előtt, hanem egy komplex világszemlélet kialakítását tűztük ki célul, hogy a gyerekek megtanuljanak nyitott szemmel járni a világban, felismerjék azokat az értékeket, amelyek iránymutatóként szolgálnak életük során. A KerekEmese vetélkedősorozat olyan sokoldalú tudáspróba, melyen a gyerekek tárgyi tudása mellett, kézügyességük, bátorságuk, kreativitásuk, rendszerszemléletük is megmérettetik, s a legfontosabb cél, hogy a diákok számára tartalmas, tanulságos, érdekes csapatmunkát biztosítson a tanév során, és természetesen gazdag jutalmakkal szolgáljon a legügyesebbeknek. A vetélkedő eddigi története során közel 7000 gyermeket mozgatott meg határainkon innen és túl.
A vetélkedő kezdetektől fogva három központi témakör meghatározásával, a feladatlapok összeállításával, a három forduló megoldásainak javításával, a döntő megszervezésével együtt április végéig tart, és összehangolt munkát igényel minden szereplőtől.
Az elméleti tudást igénylő feladatok mellett minden forduló tartalmaz gyakorlati, kreatív feladatokat is. Az erre készített alkotásokból később időszaki kiállítás nyílik az Emlékparkban.

Magonc 2022-2023.

Kedves Versenyzők!
Az alábbi rovatok alatt találják az aktuális Magonc feladatlapot.

Feladatlap Magonc 2022-2023. I. forduló

Eredmények Magonc 2022-2023. I. forduló

Feladatlap Magonc 2022-2023. II. forduló

Csemete 2022-2023.

Kedves Versenyzők!
Az alábbi rovatok alatt találják az aktuális Csemete feladatlapot.

Feladatlap Csemete 2022-2023. I. forduló

Eredmények Csemete 2022-2023. I. forduló

Feladatlap Csemete 2022-2023. II. forduló

TÁMOGATÓINK 2021-22.

Szeretnénk ezúton is köszönetet mondani azon korábbi és új támogatóinknak, akik a felajánlásukkal, közreműködésükkel segítettek nekünk, hogy az idei KerekEmese-döntőt is színvonalasan tudjuk megszervezni, valamint, hogy értékes ajándékokkal is tudjuk jutalmazni a résztvevő csapatokat. Bízunk benne, hogy a jövőben is együttműködünk majd és a számuk csak bővülni fog.

Üdvözlettel: a Szervezők

3D Past
Kard és Korona Kft.
Medveotthon Veresegyház
Crazy Jump Szeged
Szegedi Füvészkert
Lápastó Szövetkezet
Lelkes Ökotanya
Stiefel.hu
Colibri 90 Kft
Gödöllői Királyi Kastély
Szegedi Zsinagóga
Zsuzsa mama nasija- Lángi Istvánné
Török Műhely
Szegedi Nemzeti Színház
Dékány Virágüzlet
Zefír Cukrászda
Cibi Újraszalvéta
Rubicon
Fejlesztem.hu
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Tiszta Formák
Fábián és Kónya Kft.
Szegedi Vadaspark
Szerilé
Barát Papír
Antikvárium.hu
Szarvasi Arborétum
Csodák Palotája
E-press Nyomda Kft.
Jelképtár
Kedvenc kiadó
Nosztalgia Édesség
Móra Ferenc Múzeum
Siklósi Vár
Mini Magyarország
Mersz.hu
Menyhárt Erzsébet Könyvszobrász
Szegedi Dóm Látogatóközpont
Szegedi Hadipark
Szegedi Paprika Zrt.
Flamann Ildikó

Follow Us
Zárva.