2016. október 8-án, az Emlékparkban találkoztak a Kingyesi Barátok, azaz Feszty Árpád kingyesi tanyájára gyakran ellátogató és ott jártukat tréfás rigmusokkal a tanya gerendáin megörökítő, egykori vendégeinek, művészbarátainak leszármazottai.


Ezen a napon az Emlékparkban tiszteletét tette Bródy Sándor unokája, Alexander Brody, Gárdonyi Géza unokája, Kellerné Gárdonyi Emőke és ükunokája, Keller Pál, Jókai Mór ükunokaöccse, Jókay Károly, Pósa Judit Pósa Lajos szépunokahúga és Kun Miklós Jenő, Pósa-kutató, továbbá Rákosi Viktor dédunokája, Levente Péter, dr. Tőttős András és Erzsébet, Rákosi Viktor-kutatók, Feszty Árpád dédunokaöccse: Feszty Zsolt és Katona István, a martosi Feszty Park működtetője. A találkozón részt vett Császtvai Tünde, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese, Horváth Gábor az Emlékpark volt igazgatója is.


A gerendákat magába foglaló kiállítás mellet megtekintették a Feszty-körképet, illetve a korszak másik nagy alkotását, a Bem-Petőfi körkép, vagy más néven Erdélyi Panoráma megmaradta darabjait, amelyek egész télen várják a látogatókat az Emlékparkban.