November 1-től megkezdődik az Emlékparkban a téli időszámítás: változnak elérhető szolgáltatásaink, nyitva tartásunk és jegyáraink is. Jó hír, hogy már a téli szezonban is tartalmas, élményekkel gazdag napot tölthetnek el Ópusztaszeren!

További információkért kattintson!

Az Emlékpark az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően olyan látványosságokkal bővült, amelyek a téli szezonban is elérhetőek a Látogatók számára. Az Erdélyi Panoráma (másnéven Bem-Petőfi Körkép) című festményt bemutató rendhagyó kiállítás nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Ez az első alkalom, hogy együtt látható a két nagy magyar történelmi körkép: az Erdélyi Panoráma és a Feszty-körkép. A Látogatóközpontban található vetítőteremben Magyarország történelmét egy több nyelven elérhető rövidfilm bemutatásával is megismerhetik látogatóink, A csúcstechnikával készült 3D-s alkotás történelmünk meghatározó eseményeit mutatja be a honfoglalástól napjainkig. A Látogatók teljes körű kiszolgálásának érdekében idegen nyelvű szakvezetéseket is tartunk.

A Rotunda épületében, a téli szezonban a Feszty-körkép mellett az alábbi kiállítások tekinthetőek meg: Honfoglalás kiállítás; Szer monostora és települése; Államalapítás; Promenád 1896 – Nagyváros; „Ilyet nem látott a Kárpát…” – Így készült a Feszty-körkép; Promenád 1896 – Kisváros / Promenade 1896; Multimédiás játszótér; „Vár állott, most kőhalom” – Várak és a csaták a középkori Magyarországon; Őseink arcai; A csengelei kunok ura és népe; „Kincsek a földből” – Régészet és numizmatika; Reneszánsz Panoptikum.

További fontos tudnivalók, változások:

– November 1-től téli nyitva tartás szerint várjuk látogatóinkat:10:00-16:00 (hétfő: szünnap)

November 1-jén, Mindenszentek napján az Emlékpark zárva tart. A Látogatókat november 2-ától várjuk.

– November 1-től téli jegyáraink érvényesek.

– November 1-től a szezon kezdetéig szünetel a lovasbemutató a Lovaspályán.

November 1-től zárva tart a skanzen, a Nomád Park, az Útkaparóház, a Gátőrház, a Puszta Háza.