Idén is átadták Szer Üzenete-díjat
2017-09-05
Hagymanap Ópusztaszeren
2017-09-07

Ingyenes vasúti utazás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba

Tájékoztatjuk az Emlékparkba érkező diákcsoportokat, hogy a kormány 1507/2017. sz. határozata értelmében lehetőség nyílt intézményünk díjmentes vasúti megközelítésére. Az ingyenes vasúti utazás Kistelek állomásig vehető igénybe, ahonnan menetrendszerinti buszjáratokkal tudnak az Emlékparkba eljutni.

Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző 7 nappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak. Határidő után bejelentett igényt a vasúttársaság elutasítja.

A díjmentes utazás tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati  napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő

• általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézetek tanulói)
• valamennyi középfokú intézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképzés iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola)
• minden 10 (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő)

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadónyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának száma. Diákigazolvánnyal nem rendelkező diákoknak iskolalátogatási igazolás kiállítása szükséges.

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén – az Emlékpark Rotunda épületében lévő Tourinform Irodánál –, az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.

Az utazáshoz szükséges dokumentumok:

• fogadónyilatkozat 
• „bejelentés” nyomtatvány
• „bejelentés” nyomtatvány kötelező melléklete

Az utazás megszervezéséhez a vasúti- illetve a buszmenetrendek elérhetősége:

• Vasúti menetrend
Buszmenetrend

A vasúti kedvezmény igénybe vételének szabályai