Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 16 órás gyógynövény ismereti tanfolyam indul. A tanfolyam tematikája a mindennapok gyakorlatában biztonságosan alkalmazható ismereteket és praktikákat tartalmazza.

Szervrendszerenként és betegségcsoportonként ismerhető meg az a több mint harminc gyógynövény, amelyek a megszerzett ismeretek birtokában, tudatosan alkalmazhatóak megelőzésre és kialakult betegségek kiegészítő kezelésére.

Megtanulhatják minden növény népies nevét, a leírását, hogyan és mikor kell gyűjteni, mi van benne, mire jó, hogyan kell használni és mire kell vigyázni!

LÁTNI, SZAGOLNI, TAPINTANI, KÓSTOLNI!

A tanfolyamon mindig van idő és mód arra, hogy a tanult növények élő és szárított változatát kézbe vegyék, tanulmányozzák, szaglással és tapintással segítsék a biztonságos felismeréshez szükséges technikák elsajátítását. Megtanulják megkülönböztetni a friss magas hatóanyag tartalmú jó minőségű gyógyteákat a régi gyenge minőségűtől.

TEA, SZIRUP ÉS KRÉM KÉSZÍTÉSE!

A tanfolyam változatosan zajlik. Az anyagban történő haladással párhuzamosan készülnek a bemutatott növények teái, amelyek kóstolása, illatának élvezete fenntartja a figyelmet, különleges élményekkel gazdagítja a tanórákat.

Az alkalmazási lehetőségek közül a tanfolyam idejébe belefér egy gyógynövényes szirup és egy gyógynövényes krém közös elkészítése is, melyből egy kis üvegnyit és egy kis tégelynyit a résztvevők haza is vihetnek.

A tanfolyam további részleteiért tekintse meg leírásunkat!